2021-05-29
Alueen rumin talo! Mahtavien kansallisromanttisten huviloiden kaupunginosassa Victoria ja avopuolisonsa toteavat, että on olemassa talo, joka erottuu muista – olemalla hirveän ruma. Muutamaa kuukautta myöhemmin pari seisoo tuon ruman talon portin edessä avaimet kädessään – talo on heidän!
Strängnäsissä on valtakunnallisesti mielenkiintoinen kaupunginosa, koska siellä on epätavallisen suuri määrä alkuperäisiä ajalle tyypillisiä huviloita, joiden alkuperäinen, vallinnut kansallisromanttinen ilme on säilynyt. Täällä, vuonna 1913 valmistuneessa talossa asuu 33-vuotias Victoria avopuolisonsa Jesperin kanssa. Talon on suunnitellut arkkitehti Kristian Lundmark kaupungin silloiselle kirjakauppiaalle Oscar Eriksonille.
Muutimme taloon pari vuotta sitten talon kolmansina omistajina. Talossa ei ollut tehty remontteja vuosikausiin, alkuperäinen pohjaratkaisu oli suurin piirtein koskematon ja talossa oli jäljellä useita alkuperäisiä yksityiskohtia. Vain joitakin vuosia aiemmin olimme avoparini kanssa kävelleet alueen ympäri ja uneksineet että omistaisimme jonkin näistä mahtavista huviloista. Sen sijaan oli talo, joka minusta oli erittäin ruma enkä voinut tarpeeksi selvästi vakuuttaa, miten ruma se minusta oli kun kuljimme sen ohi. Muutamaa kuukautta myöhemmin seisoimme tuon ruman talon portin edessä avaimet kädessä – talo oli meidän! En olisi koskaan mennyt esittelyyn, jollei talossa olisi ollut kahdeksankulmainen halli avotakkoineen. Ja onneksi annoimme talolle mahdollisuuden, koska osoittautui että siinä oli runsaasti mahdollisuuksia! Melko pian talon ostamisen jälkeen ryhdyin tutustumaan kansallisromantiikkaan ja siihen, mikä on tyypillistä kansallisromanttisille huviloille. Nyt ymmärrä taloa aivan toisella tavalla ja minusta koko talo on valtavan kaunis.
Storbild1.jpg
Tänään kirjakauppiaan huvila on muuttunut edustavaksi, tavallisesta poikkeavaksi asunnoksi, jonka remontissa on hyvin tietoisesti pyritty säilyttämään ja luomaan uudelleen hienot alkuperäiset yksityiskohdat.
Makumme on melko pramea, minkä vuoksi valitsimme paljon yksityiskohtia sisältävän stukkokoristelun. Yleisesti ottaen meistä on tärkeää huomioida talon aikakausi ja mitä talo “vaatii”. Koska talo on itsessään niin mahtipontinen, meistä talosta tuli valtavan kaunis kun käytimme stukkokoristeita nimenomaan sisällä. Inspiraation lähteenä olivat vanhat, kummitusmaiset linnat - pidämme siitä että talo on mahtaileva ja samalla dramaattinen, modernilla värimaailmalla.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Yläkerrassa on vierashuone, vaikuttava huone, jossa on vaikuttava stukkokoristelu sekä kasettikatto, kattolistat, paneelit ja ovien ovikruunut.
Storbild2.jpg
Alunperin huone oli melko vaatimaton ja mitäänsanomaton. Visionamme oli luoda huone, jolla oli selvä kytkös alakertaan, joka koetaan selvästi paljon elegantimpana. Halusimme tehdä huoneesta mielenkiintoisemman koristelemalla sen kauniilla stukkoyksityiskohdilla. Meillä oli visio käyttää huonetta elokuvahuoneena ja päätimme siksi panostaa melko paljon kattoon luomalla kasettikaton kattoplafondeilla. Mittasimme katon leveyden x pituuden ja laskumme sen perusteella, kuinka monta kattoplafondia tarvittaisiin peittämään katto. Kasettikatto oli hämmästyttävän yksinkertainen rakentaa liimaamalla se sujui erittäin kätevästi. Tänään huone toimii sen sijaan vierashuoneena ja se sopii siihen aivan yhtä hyvin. Päätimme sijoittaa ovikruunut oviaukkojen yläpuolelle korottamaan oviaukkojen korkeutta visuaalisesti. Kattolistoihin lisättiin ledvalaistus, joka valaisee stukkokoristeita tehokkaasti. Jotta huone sopisi muuhun taloon, valitsimme dramaattisen ja tumman, neutraalinharmaan värimaailman. Paneelien värikoodi on 5000-N ja seinien 7500-N. Yhdessä kasettikaton 0500-N-värikoodin kanssa loimme huoneeseen vähintäänkin dramaattisen vaikutelman!
Bild3.jpg
Bild4.jpg
Voit lukea enemmän Victorian ihanasta huvilasta ja saada lisäinnoitusta blogista osoitteesta nouw.com/housebyalake og Instagram @housebyalake.