2020-09-30
Nimi: Jennie Florentz
Perhe: Mies, kaksi lasta ja kolmas tulossa!
Asuu: Söderköping
Ikä: 28 v
Ammatti: Sisustussuunnittelija
Jennie Florentz on sisustussuunnittelija ja antaa tässä todella hyviä tee-se-itse-vinkkejä, joilla kulunut kaappi tai IKEAn tavallinen leikkikaluste voidaan muuttaa. Mutta ensiksi Jennie saa kertoa työstään.
Työni sisustussuunnittelijana on fantastisen hauskaa, koska voin aina käyttää luovuuttani ja räätälöidä ratkaisuja eri asiakkaille heidän uniikkien tarpeidensa mukaan! Olen töissä Noma Designilla, me tarjoamme ratkaisuja sekä suurille että pienille toimeksiantajille kaikenlaisissa ympäristöissä - julkisissa ja yksityisissä. Kyse voi olla toimiston suunnittelusta, uudesta rakennus- tai kunnostushankkeesta. Tai auttaa asiakasta löytämään sisustuksen punaisen langan.
Sisustussuunnittelijana Jennie ei tietenkään voi olla puuttumatta myös oman kotinsa hankkeisiin.
Etenkin rakastan lastenhuoneiden uudistamista, silloin saan käyttää mielikuvitustani rajattomasti! Huone voi saada täysin uuden ilmeen uudistamalla olemassa olevan, kirpputorilta tai IKEAsta ostetun huonekalun. Sen ei myöskään tarvitse maksaa paljon, se on hyväksi ympäristölle ja kaiken lisäksi saat täysin uniinkin ja omaperäisen huonekalun!
Leikkikeittiö
IKEAn DUKTIG-leikkikeittiö on kokenut monta muodonmuutosta luonamme - minimaalisesta modernista harmaasta nahkakahvoilla viimeisimpään, joka on saanut inspiraationsa vuosituhannen vaihteesta ja kierrättämisestä. Nyt haluan muuttaa huonetta, jotta se sopii tyttäreni antiikkiseen päästävedettävään sänkyyn ja kaappiin, jonka löysin käytettynä.
Tee näin:
 1. Asenna keittiö ohjeiden mukaan, jos keittiö on uusi. Tällä kertaa en käyttänyt ylintä osaa, mutta voit tietenkin tehdä kuten haluat. Odota, ennen kuin asennat tason ja kaikki muoviset yksityiskohdat.
 2. Pese kaluste maalipesulla ja hio pintaa kevyesti hiekkapaperilla. Siten väri tarttuu parhaiten. Pyyhi kaikki tomu pois huolellisesti!
 3. Asenna lattiasokkeli pitkin alaosaa hameen lailla. Valitsin 120 mm korkean talonpoikaislistan, joka oli oikean korkuinen jalkojen kahdella huopatassulla. Käännä kulma 45-asteiseksi ja kiinnitä tavallisella superliimalla. Tasoita mahdolliset liitokset lateksimassalla.
 4. Lyhyisiin sivuihin liimasin sen jälkeen pienen neljännespalkin peittämään keittiön ja sokkelin yläreunan välin.
 5. Pohjusta koko kaluste pohjamaalilla kerran. Maalasin myös muovioven kummaltakin puolelta. Käytä pensseliä paikoissa, joissa tela on liian suuri. Käytin vaahtotelaa saadakseni täysin sileän tuloksen. Noudat pakkauksen ohjeita.
 6. Koristele kaluste ornamentilla tai reunalistoilla, jotta keittiö näyttää vanhemmalta ja maalaisemmalta. Mittaa, minne haluat kiinnittää ornamentin. Valitsin d-corin ornamentin Ornamentti A113, ja liimasin sen kaapinovien keskiosaan. Liimaa kiinni superliimalla.
 7. Maalaa keittiön sisus lakka-/pintakäsittelymaalilla 2-3 kertaa haluamallasi värillä (samalla tavalla kuin pohjamaali). Varo mahdollisia vuotoja ja hio ne pois maalikerrosten välistä. Valitsin täysin matan värin NCS S 3020-Y30R.
 8. Haluttaessa muoviosat kuten esimerkiksi allas ja sekoitin voidaan maalata suihkemaalilla. Käytin itse mattaa mustaa väriä. Huuhdo ensin muovi käsihuuhteella. Kun maali on kuivunut, voit asentaa ne tason päälle.
 9. Vaihda kahvat makusi mukaan. Osta uudet kaupasta tai tee ne itse. Päällystin puiset pallot puuvillalangalla, ja kiinnitin ne kaksinkertaisella solmulla oven sisäpuolelle.
 10. Jos et käytä keittiön yläosaa, yhdelle tai kummallekin lyhyelle sivulle voidaan kiinnittää nuppeja ja koukkuja, joihin voidaan ripustaa tarvikkeita ja pyyheliina. Tai vaikkapa naulakko?
 11. Asenna taso (ja haluttaessa myös yläosa). Täytin tason reiät kevyttasoitteella, jossa yläkaappi olisi sijainnut.
 12. Nyt leikkimään!
Kaappi
Suuri kaappi on vanha lasikaappi, jonka löysin Marketplacesta vain 250 kruunulla. Mieheni mielestäni olin hullu, kun ostin vanhan kuluneen kaapin eikä ymmärtänyt, mitä minä sillä tekisin. Olin päättänyt kunnostaa sen ja säilyttää siinä lasten leluja ja kirjoja!
Tee näin:
 1. Poista kiinnikkeet ja yksityiskohdat, joita ei käytetä myöhemmin. Poistin vanhan hyllytason ja lasiovien lasituksen, koska niitä ei voitu maalata kummaltakin puolelta.
 2. Pese kaluste maalaripesulla ja hio lakka pois hiekkapaperilla. Suuren kalusteen kohdalla kannattaa käyttää hiomakonetta. Pyyhi kaikki tomu pois huolellisesti! Korjaa mahdolliset vahingot kevyttasoitteella.
 3. Pohjusta kaluste pohjamaalilla kerran. Käytä pensseliä paikoissa, joissa tela on liian suuri. Käytin vaahtotelaa saadakseni täysin sileän tuloksen. Noudat pakkauksen ohjeita.
 4. . Koristele kaluste ornamenteilla tai listoilla, jotta muuten ikävä kaluste saa klassisen ja kauniin ulkonäön. Valitsin d-corin ornamentin Ornamentti Z511 alimmaisten ovien keskiosaan, koska sieltä puuttui mielestäni jotain. Kiinnitin ne tavallisella superliimalla. Kannatti maksaa 68 kr, koska ne piristivät kalustetta huomattavasti!
 5. Maalaa koko kaluste lakka-/pintakäsittelymaalilla 2-3 kertaa haluamallasi värillä (samalla tavalla kuin pohjamaali). Valitsin täysin matan pintakäsittelymaalin, väri NCS S 3005-G80Y.
 6. Ostin lisäksi uuden hyllyn rakennusliikkeestä, joka leikkasi sen ja maalasi sen samalla värillä.
 7. Vaihda halutessasi kiinnikkeet. Valistin nätimmän posliinisen ja antiikkimessinkisen nupin.
 8. Laatikot voidaan halutessa päällystää uudella kankaalla. Laatikoideni pohjassa oli vihreä huopakangas, jota en voinut poistaa. Valitsin kulutusta kestävän beigen verhoilukankaan ja liimasin sen pohjaan kangasliimalla. Sen jälkeen peitin kankaan kulmat pienillä neljännespalkeilla, jotka liimasin superliimalla.
 9. Valmista!
Kiitos Jennie kahdesta huippuvinkistä! Jos haluat nähdä Jennien ja hänen kauniin kotinsa, seuraa häntä instagramissa@nordicgrey . Jos olet kiinnostunut Jennien sisustuspalveluista, kirjoita hänelle: [email protected].