2020-05-28
Tämän kuukauden uutiskirjeessä tapaamme suunnittelija Susanne Lundbergin, joka on sisustusbrändi Ruth & Joannan perustaja .Saamme häneltä myös sisustusvinkkejä tyylikkäämmän ja hienostuneemman olohuoneen luomiseksi.
Nimi: Susanne Lundberg
Ikä: 33 vuotta
Perhe: Poikaystävä
Asuinpaikka: Vuosisadan vaihteessa rakennettu asunto Tukholman Vasastanissa.
Ammatti: Suunnittelija ja Ruth & Joanna -yrityksen perustaja
Susanne Lundbergin mielestä skandinaavisesta huonekaluvalikoimasta puuttui eleganssia. Siksi hän perusti vuonna 2014 Ruth & Joanna -nimisen yrityksen, joka luo huonekaluja maksimaalisista materiaaleista minimalistisen muotoilun avulla.
Kun perustin Ruth & Joannan vuonna 2014, unelmanani oli suunnitella ja valmistaa huonekaluja omalla tuotemerkilläni. Ensimmäinen mallistoni koostui kahdesta sohvapöydästä ja kahdesta sivupöydästä, jotka viimeistelin lehtikullalla. Markkinoilta puuttui silloin tällaiset tuotteet. Pöydät otettiin hyvin vastaan ja sen jälkeen olemme julkaisseet uusia mallistoja ja tuotteita joka vuosi. Nyt valikoima on paljon suurempi ja se sisältää kaikkea aina sohvista ja pöydistä peileihin ja lamppuihin. On hauskaa, että neljä ensimmäistä malliani ovat edelleen hyvin suosittuja. Mukavinta työssäni on uuden tuotteen kehittäminen ja kaikki siihen liittyvä. On erittäin inspiroivaa olla yhteydessä tehtaisiin ja vierailla niissä. Silloin tunnen, ettei mikään ole mahdotonta.
Ruth & Joannan myymälä ja näyttelytila sijaitsevat Tukholmassa osoitteessa Riddargatan 11. Kun astuu sisään liikkeen ovesta, tuntuu kuin tulisi jonkun olohuoneeseen. Tila on itseasiassa katutasossa sijaitseva asuinhuoneisto. Siinä on suuret ikkunat ja korkeat huoneet. Yritys muutti tiloihin suuren remontin jälkeen vuonna 2019. Remontin yhteydessä Susanne päätti täydentää ilmettä kattokoristein ja valitsi tällöin kattoruusukkeen Z51.
Kattoruusukkeet sopivat mielestämme vuosisadan vaihteen tyyliin ja olemme hyvin tyytyväisiä valintaamme. Remontin yhteydessä kukin huone sai myös oman värinsä, mutta yhteistä niille kaikille ovat rauhalliset ja miellyttävät sävyt. Huonekalujamme on saatavana monissa kauniissa väreissä, emmekä halunneet niiden kilpailevan seinien kanssa, vaan halusimme seinien ja huonekalujen täydentävän toisiansa.
Susannella on monia hyödyllisiä vinkkejä niille, jotka haluavat sisustaa olohuoneensa tyylikkäästi:
Kehystä sohvaryhmä
Minusta on hienoa, kun sohvaryhmässä on enemmän huonekaluja kuin vain sohva ja sohvapöytä. Olohuoneen koon mukaan sohvan voi kehystää nojatuoleilla, divaanilla tai raheilla. Sohvan molemmille puolille voi asettaa sivupöydät ja niiden päälle hienot lamput.
Samettisia yksityiskohtia
Jos ei halua samettista sohvaa voi valita samettisen nojatuolin, rahin tai tyynyjä. Sametti luo ylellisen ja tyylikkään tunnelman.
Kontrastiväri
Huoneissa käytetään tavallisesti perusvärejä ja korostusvärejä, jolloin perusväri on usein rauhallinen. Huoneeseen saa eloisuutta käyttämällä korostusvärejä, jotka luovat kontrastin perusvärin kanssa. Korostusväriksi voi makunsa mukaan valita joko rohkeamman ja erottuvamman sävyn tai sävyn, joka sointuu hyvin yhteen perusvärien kanssa.
Kauniisti koristeltu sohvapöytä
Sohvapöytä on yksi olohuoneen peruspilareista ja siksi se tulee koristella huolellisesti. Hienot tarjottimet, coffee table-kirjat ja tuoreita kukkia täynnä oleva vaasi ovat aina varmoja valintoja.
Matto
Olohuone ei ole täydellinen ilman mattoa, sillä matto kehystää sohvaryhmän ja luo pehmeämmän vaikutelman. Valitse rohkeasti hieman suurempi matto. Monet valitsevat mielestäni aivan liian pienen maton.
Kasvit
Elävät kasvit rauhoittavat ja luovat kotiin ylellisen vaikutelman. Valitse sekä suuria kasveja lattialle että pienempiä kasveja sohvapöydän ja ikkunalautojen koristeeksi.
Kiitämme Susannea haastattelusta. Inspiroidu seuraamalla Instagram-tiliä @ruth_and_joanna