2020-05-26
Sisustustähti Hannes Mauritzson kertoo meille, miksi hän pitää kirpputoreista ja mitkä ovat parhaita löytöjä juuri nyt.
Hannes Mauritzon on 24-vuotias ja hän asuu Helsingborgissa kumppaninsa Alexanderin ja koiransa Charlien kanssa. Hän työskentelee luovalla alalla viestinnä parissa, mutta hänet tunnetaan paremmin @hannesmaruritzson Instagram-tilin ansiosta. Hanneksen tili tarjoaasekä inspiraatiota sisustukseen että ajatuksia herättäviä kirjoituksia. Hannes myös nimettiin ”Vuoden tähdenlennoksi” RUM21 Awards -kilpailussa. Hänen lähes 40 000 seuraajaansa pääsevät näkemään, miten hän on kunnostanut 1900-luvun alussa rakennetun kotinsa, jossa on upeat ikkunat ja korkea huoneet.
Miksi sisustaminen on sinulle tärkeää?
Olen hyvin rauhaton sielu ja tarvitsen kodin, jossa voin rauhoittua. Haluan tuntea oloni turvalliseksi, ja mielesstäni sisustuksen avulla voidaan luoda ilmapiiri, jossa on hyvä olla.
Kuvaile sisustustyyliäsi ja kerro, mikä toimii inpiraatiosi lähteenä.
Sisustustyyliini on kehittynyt valtavasti viime aikoina. Arvostan nyt vanhoja huonekaluja, joita olen löytänyt erilaisilta kirpputoreilta ja huutokaupoista. Olen siis siirtynyt modernista minimalismista sekoitukseen uutta ja vanhaa.
Kirpputorilöydöistä erityisen hauskoja tekee se, että niiden avulla kotini erottuu muiden ihmisten kodeista. Ne eivät ole massatuontoa ja niillä on oma historiansa ja sielunsa, joten ne sopivat hyvin meidän kotiimme. Olen jo kauan sanonut olevani vanha sielu.
Miten teet kirpputorilöytöjä?
Myönnän olevani huono tekmään kirpputorilöytöjä, hah-hah! En koskaan jonota kirpputorille nähdäkseni, mitä uutta sinne on tullut. Sen sijaan poikkean siellä silloin kun minulla on aikaa ja halua. Käydessäni teen pari kierrosta, jottei minulta jää mitään huomaamatta. Se on aivan erityinen tunne, kun löytää jotakin, mistä pitää. Juuri nyt saatavilla on paljon ihania astiastoja, kaikkea aina Rörstrandista PotteryJo-astiohin. Tavaroiden ei aina tarvitse olla iältään vanhoja, vaan ne voivat olla sellaisia, joihin muut ovat kyllästyneet. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin!
Onko sinulla hyviä kirpparivinkkejä?
Ängelholmissa sijaiseva Fyndet on yksi Skånen parhaista!
Mitkä ovat neuvosi ensikertalaiselle?
Parhaat löydöt tekee silloin, kun uskaltaa käydä paikoissa, joissa et ole aiemmin käynyt. Kannattaa myös olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa, sillä käytettyä tavaraa myyvät liikkeet ilmoittavat huonekaluista ja koriste-esineistä sivuillaan, joilla ihmiset voivat varata mieleisensä ja noutaa ne sitten liikkeestä. Mutta parhaat löydöt ovat varmasti piilossa vanhoissa ladoissa ympäri maata... Ajatella, jos pääsisi niihin käsiksi!
Mitkä ovat sinun parhaat löytösi?
Olen ostannut useimmat kaapeistamme hyvin halvalla, ja ne ovat myöhemmin osaittautuneet paljon arvokkaammiksi. Se on täysin tuurista kiinni! Suosikkejani ovat keittiökaappimme ja Rörstrandin Otindia Floris- ja Gröna Anna -astiastot
Keräätkö tiettyjä tavaroita?
Astiastoja kerään aina! Kahvikuppeja ei voi koskaan olla liikaa.
Onko sinulla mitään mottoa kirppariostoksiin?
Älä epäröi! Olen monta kertaa katunut, etten ostanut jotakin tavaraa. Seuraavalla keralla se on ollut poissa.
Jos haluat tietää enemmän Hanneksesta ja saada päivittäin vinkkejä sisustukseen, sinun kannattaa seurata Instagramissa tiliä @hannesmauritzson. Kiitos haastattelusta, Hannes!