2020-07-02
33-vuotias Emma Lyrstrand asuu Tukholmassa avomiehensä Andreasin ja villakoiransa Stellan kanssa. He ovat muuttaneet suurkaupunkiin Göteborgista, ja he sisustavat ja kunnostavat nyt uutta asuntoaan, kaunista 1900-luvun alun 60 neliömetrin huoneistoa Odenplanilla.
Rakennus valmistui vuonna 1906, ja pariskunnan onneksi asunnossa oli säästetty monia alkuperäisiä yksityiskohtia kuten puuleikkauksia, syvennyksiä ja alkuperäisiä kaappeja. Sen vuoksi he haluavat sisustuksessa vaalia asunnon alkuperäistä charmikkuutta.
Makuuhuoneen katon olemme kohottaneet alkuperäiskorkeuteensa. Ei ollut mitenkään epätavallista, että vanhojen asuntojen kattojen korkeutta alennettiin lämmön säilyttämiseksi. Uuden kattokorkeuden vuoksi me halusimme stukkokoristeita ja rusetteja kaikkiin huoneisiin, ja makuuhuoneeseen me valitsimme lehtikuvioisen kattolistan (Kattolistat Z105) joka oli tavallista 1900-luvun alussa. Eteiseen olemme valinneet stukkokoristeen, joka muistuttaa rappukäytävän stukkokoristetta. Huoneiston lattioihin on asennettu kalanruotokuvioiset parketit, jotka olivat ennen aikaa tavallisia. Sillä tavalla kynnykset katosivat, ja asunto tuntuu nyt ilmavammalta ja suuremmalta.
Huoneiston kylpyhuone oli kunnostettava perusteellisesti.
Kunnostimme kylpyhuoneen kaikkein ensimmäiseksi. Se oli vanha eikä noudattanut nykypäivän vaatimuksia ja ohjeita. Kuten monissa vanhoissa asunnoissa, kylpyhuone on lisäksi pieni, mikä on ollut haaste. Valitsimme suuria kaakeleita, jotta huone vaikuttaisi suuremmalta. Kaakeloimme seinän puoleenväliin ja maalasimme loppuosan. Maalatulle seinäosalle kiinnitimme seinälistoja (Seinälista Z354). Se antoi huoneelle hienon kehyksen ja kodikkaan ilmeen.
Olohuoneessa on myös stukkokoristeita, ja siellä on nykyään myös mittatilaustyönä tehty kirjahylly.
Tarvitsimme enemmän säilytystilaa etenkin olohuoneeseen. Meidän oli myös löydettävä hyvä paikka tv:lle, jotta se ei olisi keskeisellä paikalla. Kun en löytänyt etsimääni, päätin suunnitella kirjahyllyn erikoismitoilla. Otin yhteyttä taitavaan ja tarkkaan puuseppään, minkä jälkeen aloimme suunnitella hyllyä. Lähetin kuvia puusepälle toivomukseni ja kaikkien ajankohtaisten seinien mitat, kulmat ja sopukat. Koska asunto on vanha, seinät ovat kaikkea muuta paitsi suoria, minkä vuoksi mallin suunnittelu oli hiukan hankalaa, mutta tarkkojen laskelmien avulla löysimme ratkaisun. Sen jälkeen tehtiin ensimmäinen 3D-piirustus, ja tiettyjen korjausten jälkeen olin lopulta tyytyväinen tulokseen. Puuseppä teki kirjahyllyn rungon pajassaan, minkä jälkeen hän kokosi kirjahyllyn paikan päällä vain yhdessä päivässä.
Olohuoneen kattolistan valinta oli helppo. Kattolista (Kattolistat Z103) on suosikki, ja se muistuttaa talon sisäänkäynnin kattolistaa. Kaikki stukkokoristeet on ostettu D-corilta. Neuvottelin myyjän kanssa, ja löysimme yhdessä kotiimme parhaiten sopivat stukkokoristeet. Olen nyt uskomattoman tyytyväinen valintaani. Ammattilaiset ovat auttaneet meitä itse kunnostamisessa, mutta stukkokoristeet olemme asentaneet itse, ja olemmekin hiukan ylpeitä siitä.
Mitä tästä eteenpäin?
Juuri nyt käynnistän yritystäni, suunnittelen kotisivua, kerron itsestäni ja mitä sisustuspalveluita voin tarjota. Tarjoan etupäässä design- ja sisustuspalveluita yksityishenkilöille, mutta voin auttaa myös yrityksiä. Minulla on nykyään läheistä yhteistyötä maalarin, puusepän, sähköasentajan ja laatoittajan kanssa, jotta voin tarjota asiakkaalle kokonaisratkaisun. Olen jo saanut monia kyselyitä kirjahyllyistä ja muista mittatilaustyönä tehdyistä huonekaluista, ja se on todella hauskaa!
Seuraa Emmaa instagram-tilillä @interiorbylyrstrand tai lähetä sähköpostia Emma Lyrstrand