2021-05-29
Storbild1.jpg
Frank Deco on sisustusyritys, jonka päätoimiala ovat remontit ja uudisrakennukset Tukholman alueella. Hanna Larsson, 31, on yrityksen perustaja ja sisustussuunnittelija.
Autan asiakkaita mm. materiaalivalinnoissa, keittiön ja kylpyhuoneen hahmottelussa, värisävyissä ja ilman muuta stukkokoristeluissa. Mikäli asiakas haluaa, voimme todella hyvän käsityöläisen kanssa myös huolehtia toimeksiannon projektijohtamisesta. Suurissa projekteissa työskentelen myös asiakkaan lähellä intensiivisissä periodeissa, usein useita kuukausia. Tavoitteenani ei ole vain “jättää” hyvä tulos ja valmis projekti vaan se että asiakas pääsee siihen turvallisesti ja, mikä on hyvä muistaa, iloisesti! Tunnen valtavan suurta kunnioitusta siihen, että työni on jonkun koti ja unelma.
Äskettäin Hanna sai valmiiksi remonttiprojektin vanhassa kiinteistössä Vasastanin/Norrmalmin-kaupunginosassa. Siellä omistajien unelmana oli tyylipuhdas ja ylellinen koti, joka tuntuisi samanaikaisesti kodikkaalta ja vieraanvaraiselta.
He kääntyivät viime syksynä puoleeni jotta auttaisin heitä tekemään uskomattoman monia valintoja, joita remontissa tehdään. Olemme mm. avanneet kantavia seiniä, asentaneet uuden keittiön ja vaatehuoneen, asentaneet lattioita, vetäneet sähköjohtoja uuteen paikkaan, kiinnittäneet lattialistoja, katon stukkokoristeita, kattoruusuja, verhotankoja ja maalanneet seiniä ja puutöitä. Värivalinnat ovat hillittyjä tummine kontrasteineen ja materiaalit on sekoitus kiveä, messinkiä ja puuta. Toivekuvan täyttämisessä tekstiileillä ja stukkokoristeilla oli suuri rooli ja oli sitä paitsi tärkeää säilyttää talon arkkitehtuuri samalla kun toimme joukon moderneja vaikutteita.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Huoneistossa on verhotangon tapaan kiinnitettyjä kattolistoja. Verhotankona toimii lista, joka on kiinnitetty hieman seinästä erilleen siten että verhonkiinnikkeet saatiin piilotetuksi. Syntyy vaikuttava hotellihuoneen tunne. Verhotanko voidaan luoda monin eri tavoin. Yksinkertaisinta on valita valmis verhotanko kaupan “Verhotangot”-ryhmästä. Näissä listoissa on leveä yläpinta, joka liimataan kiinni kattoon. Monet näistä vaihtoehdoista on sitä paitsi sovitettu, siten että niihin voidaan helposti lisätä ledvalaistus.
Mutta joskus halutaan toisen tyyppinen lista kuin se, joita löytyy valmiista verhotankolistoista, esimerkiksi rikkaammin koristeltu. Tuolloin kattolistaan on lisättävä jotakin, mihin kiinnittyä - koska seinää, johon lista yleensä liimataan, ei enää voida käyttää. Yksinkertainen ratkaisutapa on kiinnittää palkki. Palkki on oltava kiinnitettynä kattoon, minkä jälkeen kattolista liimataan kiinni palkkiin. Palkin on oltava hieman kattolistaa lyhyempi, jotta se ei näy ulos ja näy kattolistan alta.
Storbild2.jpg
Tässä projektissa asiakas halusi kaksinkertaiset verhot ja sen vuoksi tarvittiin myös kaksinkertaiset verhokiskot. Kiskot asetetaan kattolistan sisään ja etäisyys seinään/ikkunaan riippuu siitä, kuinka paljon kangasta halutaan ja halutaanko yhdet vai kahdet verhokiskot. Tarvitsimme 30 cm kiskoja ja veroja varten. Kun verhotangon ja verhokiskojen sijaintia mitataan - on otettava huomioon leveät ikkunalaudat tai patterisuojukset, jotka ulkonevat seinästä. Verhojen tulee pudota vapaasti lattiaa kohti. Kiinnitimme myös ledvalonauhat, joilla luotiin siisti valaistus.
Storbild3.jpg
Mitä juuri nyt on tekeillä ja saako sinuun nyt yhteyden?
Juuri tällä hetkellä minulla on käynnissä kolme suurempaa projektia, talo Nackassa, remonttiprojekti Vasastanissa ja Margaux Dietz-ullakkohuoneisto. Minuun saa yhteyden osoitteessa www.frankdeco.nu, [email protected] eller Instagram @frank.deco.
Valokuvaaja: Robin Colegate / Colegate Photography