2022-02-13
Kun kiinteistövälittäjä Caroline Hanell etsi itselleen uutta kotia, tismalleen sopiva kohde löytyi viime vuosisadan alussa rakennetusta talosta: 32 neliön asunto, jota ei ollut remontoitu yli 40 vuoteen.
Storbild0.jpg
Kiinteistövälittäjänä Tukholman keskustan alueella toimivan 27-vuotiaan Caroline Hanellin työnä on auttaa asiakkaita löytämään unelmiensa koti. Kun uuden asunnon hankinta tuli hänelle itselleen ajankohtaiseksi, hänellä oli selvät sävelet eli tähtäimessä oli remontoitava kohde.
Hain huoneistoa, josta voisin muokata juuri oman mieleni mukaisen väreineen ja materiaaleineen. Vasta remontoitu kohde ei siis tullut kyseeseen vaan halusin toteuttaa täysin oman tyyliseni kodin. Tavoittelin pientä kaksiota, jossa olisi luksusta ja hotellitunnelmaa sekä optimaalinen pohjaratkaisu mukavia illanviettoja ajatellen. Yhteistä niille huoneistoille, joista olin kiinnostunut, oli sijainti ylemmissä kerroksissa, korkeat huoneet ja valoisuus. Lisäksi etsintäni rajoittui Vasastanin ja Östermalmin kaupunginosiin, koska halusin asua samalla alueella, jolla toimin välittäjänä, Caroline kertoo.
Yhdestä huoneesta ja keittiöstä koostuvaa 32-neliöistä asuntoa ei ollut remontoitu vuosikymmeniin.
Storbild1.jpg
Huoneisto on Vasastanissa talossa, joka on rakennettu vuonna 1913. Edellinen asukas oli asunut siinä yli 40 vuotta, joten huoneisto oli perusteellisen remontin tarpeessa. Tekemällä täydellisen peruskorjauksen sain tilasta muokattua kahden huoneen ja keittiön asunnon. Huonokuntoinen, alkuperäisessä asussaan ollut keittiö purettiin ja sen tilalle tuli makuuhuone. Uusi keittiö sijoitettiin osaksi olohuonetta, johon tuli avoin pohjaratkaisu. Lattian ruskea muovimatto korvattiin tyyliin sopivalla kalanruotoparketilla, joka kruunaa uuden kotini.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Storbild2.jpg
Carolinella oli entuudestaan kokemusta asuntoremonteista, joten hän suunnitteli kotinsa peruskorjauksen itsenäisesti.
Aloitin tekemällä tunnelmataulun, jonka avulla sain selkeän kokonaiskuvan lopputuloksesta. Tunnelmataulussa oli ajaton värimaailma ja huolellisesti valikoidut materiaalit. Aikaa kestävillä valinnoilla halusin kunnioittaa yli satavuotiaan talon henkeä. Minulle oli tärkeää luoda kokonaisuus, jossa modernit, laadukkaat materiaalivalinnat yhdistyvät vuosisadanvaihteen rakennuksen tunnelmaan. Seinälistat, ikkunasyvennykset, paikalla rakennetut säilytystilat, korkeat sokkelit, kattojen stukkokoristeet, kattorosetit, peiliovet ja ovien yläkoristeet olivat itsestään selviä elementtejä sisustuksessa, Caroline sanoo ja jatkaa:
Vaikeinta oli keittiösuunnittelu, kun kaikki haluamani kalusteet ja laitteet piti saada mahtumaan pieneen tilaan olohuoneessa. Tarkan mitoituksen avulla sain kaiken sopimaan paikoilleen juuri haluamallani tavalla. Helpointa oli valita seinämaalit Jotun-värikartasta ja listat D-corin valikoimista. Halusin ajattomia valkoisen ja harmaan sävyjä, jotka sopivat yhteen kalanruotoparketin ja beigen keittiön kanssa.
Bild3.jpg
Bild4.jpg
Lopputuloksena on tilankäytöllisesti optimoitu minikaksio, jossa on erillinen makuuhuone, täydellisesti varusteltu keittiö ja kunnolliset työskentelytasot. Mitä muuta voisi toivoa! Makuuhuoneen sisustuksessa on käytetty rauhallisia värejä ja sinne mahtuu 180 cm leveä sänky. Huone on pieni mutta toimiva, kun ottaa huomioon käytettävissä olevat neliöt.
Bild5.jpg
Bild7.jpg
Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja materiaalivalintoihin. Kaikki onnistui juuri niin kuin toivoin – ehkä jopa paremmin, Caroline toteaa.
Storbild3.jpg
Caroline sanoo…
… asuntonsa sisustustyylistä:
Kuvailisin tyyliä trendikkääksi ja elegantiksi, siinä yhdistyvät sisustuslehtien ajan henki ja rentouttava hotellihuoneen tunnelma.
… työstään kiinteistövälittäjänä:
Mukavinta työssäni on se, että jokainen päivä on erilainen ja kohtaan niin monia, niin ihania ihmisiä, joita voin auttaa löytämään unelmiensa kodin. Kun päivät täyttyvät työstä, omaa aikaa kotona oleskeluun jää melko vähän. Toisaalta voin varsin vapaasti aikatauluttaa työni itselleni sopivalla tavalla.
… kuvista @carolinehanell
Instragramiin laitan suloisessa sekamelskassa kuvia elämästäni – johon kuuluvat kääpiöpystykorva Ellie, ystävät ja perhe – sekä sisustamisesta, asunnoista, treeneistä ja tietysti ennen kaikkea työntäyteisestä arjestani kiinteistövälittäjänä!
Kuvat huoneistosta on ottanut valokuvaaja Jesper Florbrant.
Carolinen kodin sisustuksessa on käytetty seuraavia tuotteita: seinälistat Z351 , Z318 ja Z330 (päivitetty z323), oven yläkoriste Z132, koriste A634 ja kattolista Z120.