2021-04-03
Sisustussuunnittelija Kristinan mielestä makuuhuone tuntui liian ”kylmältä”, eikä se vastannut vanhan talon alkuperäistä tyyliä. Ratkaisu löytyi seinäkehyksistä, koristeista ja aivan uudesta värimaailmasta. Tulos – mukavampi olo.
Nimi: Kristina Hede Fogsgaard
Perhe: Aviomies ja kaksi tytärtä
Ikä: 30
Ammatti: Sisustussuunnittelukonsultti
Asuinpaikka: Patriciervilla Itä-Jyllannissa, Tanskassa
Ajankohtaista: blogit osoitteessa rosemille.dk
Kristina Hede Fogsgaard työskentelee sisustussuunnittelukonsulttina tanskalaisessa Invitassa, joka myy mittatilaustyönä valmistettuja eksklusiivisia keittiöitä. Kristina asuu miehensä ja kahden tyttärensä kanssa yli 100-vuotiaassa Patricier-huvilassa Itä-Jyllannissa, Tanskassa.
Rakastuimme talon alkuperäiseen charmiin, koristeltuihin sisäkattoihin, eikä vähiten sisäänrakennettuun kirjahyllyyn! Nyt olemme asuneet täällä 10 vuotta ja kunnostaneet huvilaa paljon vuosien varrella. Kunnioitamme suuresti talon alkuperäistä tyyliä ja olemme yrittäneet tukea sitä kaikissa uudistuksissa. On onnekasta, että intohimoni kunnostaa tämäntyyppistä asuntoa on todella ikuinen projekti.
Kristinan uusin remonttiprojekti on merkittävä muutos parin makuuhuoneeseen.
Olin jo kauan sitten haaveillut kauniista seinäpaneeleista ja rakennellut niitä pääni sisällä. Aloin melkein kuolata aina kun näin kuvia Instagramissa, Pinterestissä tai huonekalumainoksissa. Makuuhuoneessa oli aiemmin suurempi vaakasuora lista, joka kulki koko seinää pitkin. Sen perusteella oli helppo rakentaa seinäkehyksiä sekä ylä- että alapuolelle. Kulmakoristeet tein niin, että ne sopisivat talon alkuperäisiin yksityiskohtiin.
Mielestäni makuuhuoneemme perusongelmana oli, että se tuntui liian "kylmältä”, joten seinien päivittäminen oli osa suurempaa muutosta. Rappauksen tekemisen lisäksi seinät oli maalattava vaalealla lämpimän harmaalla maalilla, joka oli lähes beigeä. Ja aiemmin harmaa lattia, joka ei aiemmin sopinut yhteen minkään muun kanssa, oli maalattava valkoiseksi.
Onko sinulla vinkkejä henkilölle, joka haluaa tehdä seinäkehyksiä?
Ideat kannattaa ensin visualisoida esimerkiksi ottamalla kuva huoneesta ja seinistä ja piirtämällä kehykset Photoshopissa tai vastaavassa ohjelmassa. Tämä antaa hyvän yleiskuvan siitä, onko jotain liikaa tai liian vähän tai onko jotain muutettava. Käytä paljon aikaa suunnitteluun ja pyydä apua D-corilta, jos sinulla on kysyttävää. Olen saanut erittäin hyviä neuvoja, nopeita toimituksia ja kaikki tuotteet ovat olleet hyvälaatuisia ja siksi helposti työstettävissä. Se näkyy tietenkin myös tuloksissa. Toinen vinkki on varmistaa, että tilaat leikkauslaatikon. Se on todella helpottanut listojen asettamista.
Valitsin melko kapean Z354-seinälistan rakentaakseni neliökehykset. Asensin ne paksumman keskilistan ylä- ja alapuolelle. Lisäsin paneeleihin myös A360LR-kulmakoristeita luomaan lisäilmettä.
Päätin itse asiassa laittaa listat ensin, ennen kuin tein muita muutoksia. Tämä johtuu siitä, että odotin kovasti niiden tekemistä, mutta myös siitä, että se oli selvästi hauskin osa, koska ne muodostivat suurimman muutoksen huoneessa.
Kuinka viihdyt makuuhuoneessa nyt?
Tulen niin onnelliseksi joka kerta kun menen sisään huoneeseen ja siellä näyttää siltä, että paneelit olisivat aina olleet siellä!
Jos haluat nähdä lisää Kristinan kaunista huvilaa, seurata jatkuvaa remonttia tai osallistua muihin remontointi- tai sisustusvinkkeihin, käy blogissa www.rosemille.dk tai seuraa @_rosemillen Instagramissa.