2020-05-09
Mitä kannattaa ajatella ennen keittiöremonttia? Miten valita kattokoriste iäkkään kiinteistön moderniin keittiöön? Tapaamme Carloksen, joka on suunnitellut ja piirtänyt oikean unelmakeittiön!
Nimi: Carlos Montecinos
Ikä: 35
Perhe: Vaimo Emina ja tytär Ellie
Paikkakunta: Göteborg
Ammatti: Liiketoiminta- ja hankekehittäjä rakennus- ja kiinteistöalalla
Carlos Montecinoksen perheeseen kuuluu kihlattu Emina ja tytär Ellie, ja he asuvat kauniissa, vuosisadan vaihteessa rakennetussa asunnossa Göteborgissa. Vuonna 1906 valmistuneella kiinteistöllä on ajalle tyypillisiä ominaisuuksia, kuten korkeat huoneet ja hieno kaakeliuuni.
Etsimme kauan ennen kuin löysimme kohteen, jossa oli kaikki etsimämme ominaisuudet ja joka oli mahdollista muuttaa kaksiosta kolmioksi. Nyt kun meitä on kolme – tai neljä, jos laskemme mukaan koiramme Milon, niin on hyvä, että tyttärellämme on oma huone, Carlos sanoo.
Miten kuvailisit sisustustyyliäsi ja mistä saat inspiraatiosi?
Meillä on onneksi hyvin samanlainen maku. En tiedä, noudatammeko mitään tiettyä sisustustyyliä. Olemme vain yleisesti kiinnostuneita arkkitehtuurista ja sisustamisesta. Olemme saaneet paljon inspiraatiota matkoiltamme ja halunneet luoda saman ympäristön kotonamme. Esimerkiksi makuuhuoneemme syntyi tietyn hotellihuoneen innoittamana. Olemme myös yrittäneet tuoda kotiimme eteiseen hotellin aulan huokuman ylellisen vaikutelman. Minun on myönnettävä Pinterestin toimivan erinomaisena inspiraationlähteenä, sillä yhteisten taulujen ja Pin-lisäysten luominen on erittäin kätevää.
Kerro hieman keittiöstänne ja sen luomisesta.
Koska olen aikaisemmin työskennellyt rakennus- ja kiinteistöalalla, tunnen hyvin teknisen puolen. Kun halusimme vaihtaa huoneiden paikkaa, meille oli tärkeää, että tekniikka ja etenkin ilmanvaihto tulisivat toimimaan hyvin. Kun tekniikka oli paikallaan, piirsimme koko keittiön ja ajattelimme huolellisesti, mitä ominaisuuksia keittiöllämme tulisi olla. Suunnittelimme keittiön uuteen huoneeseen, jossa on avoin pohjaratkaisu olohuoneen kanssa, jolloin oli tärkeää, että keittiö myös näyttäisi hyvältä. Valitsimme IKEAn Lerhyttan-keittiön, sillä se näyttää hyvältä ja on kutannustehokas. Kun käytimme mustassa keittiössä Buster & Punchin kahvoja ja nuppeja sekä Costentinon mustaa kompposiittikiveä, siitä muodostui hieno yksityiskohta sisustukseemme. Pidämme mustan keittiön ja muuten melko valoisan huoneiston välisestä kontrastista.
Kertoisitko meille kattokoristeistanne?
Koska keittiö vie paljon tilaa visuaalisesti, halusimme elegantin ja hienon kattokoristeen, joka ei erotu liikaa tai herätä liikaa huomiota. On helppoa innostua liikaa, joten olimme erittäin tarkkoja siitä, että kattokoriste sopi keittiöön ja tilaan yleisesti.
Valitsimme yrityksen, joka remontoi koko asunnon ja asensi uudet kattokoristeet koko asuntoon. Koska poistimme seiniä, yhdessä huoneessa oli erilaisia koristeita, jolloin päätimme poistaa vanhat ja asentaa uudet yhtenäiset kattokoristeet keittiöön ja olohuoneeseen. Vanhat kattokoristeet olivat erittäin huonossa kunnossa, joten meidän ei tarvinut potea huonoa omaatuntoa niiden poistamisesta.
Onko sinulla vinkkejä niille, jotka ovat aikeissa tehdä keittiöremontin?
Keittiön tulee olla sekä käytännöllinen että kaunis katsella. Kannattaa harkita tarkasti, mihin keittiötä halutaan käyttää ja sen jälken suunnitella tarvittava tekniikka ja muotoilu. Koska haluamme ajatella myös taloudellista puolta, valitsemme kustannustehokkaita mutta korkealaatuisia tuotteita. Kallein keittiö ei välttämättä ole kaunein, joten suosittelen tutustumista IKEAn valikoimaan ja harkitsemaan voisiko heidän keittiöitään käyttää vaikkapa edes keittiön runkona.
Meille oli myös tärkeää visualisoida keittiö. Käytimme erilaisia ohjelmia "nähdäksemme” miltä lopputulos tulee näyttämään ja sen turvin rohkenimme rakentaa täysin mustan keittiön, jossa on mustaa kiveä.
Missä voimme tutustua paremmin sinuun ja kotiisi?
Voitte nähdä lisää tutustumalla ”the_montecarlos”Instragram-tiliini. Tilini on yksityinen, mutta jos lähetät pyynnön, niin ehkäpä hyväksyn sen.