Kattorusetteja on perinteisesti käytetty keskellä kattoa antamaan kattovalaistukselle hieno ja viehättävä viimeistely. Kattorusetit ovat jälleen erittäin nykyaikaisia ja nykyään niitä lisätään moniin uudisrakennuksiin. Uuden kattorusetin asennus tai epämiellyttävän tai vahingoittuneen rusetin vaihto on yllättävän yksinkertaista ja hintansa arvoista.

Kattorusetin oikean koon valinta

Kokoa valittaessa on ajateltava mittasuhteita sekä huoneen suuruuden että kattokorkeuden osalta. Katon korkeus on yhtä tärkeä kuin huoneen kokonaismitat. Matalan kattokorkeuden huoneistoihin on pienempi, sileä kattorusetti parempi valinta. Korkean kattokorkeuden kiinteistöihin voi laittaa huomattavasti suurempia tai koristeellisempia kattorusetteja. Myös huonekalujen ja muun sisustuksen tyyli on huomioitava. Hienoilla huonekaluilla varustettu olohuone näyttää yleisesti ottaen paremmalta nykyaikaisen, yksinkertaisemman ja normaalikokoisen kattorusetin kanssa. Sen sijaan huoneessa, jossa on esimerkiksi vahva kiintopiste, kuten suuri ja ylellinen hieno tammipöytä, tekisi suurempi ja vaikuttavampi kattorusetti paremman vaikutelman.

Perussääntö koon valinnassa on, että kattorusetin halkaisija ei saa olla paljoa suurempi kuin kattokruunun halkaisija. Kattorusetteja on monia eri tyylejä, aina laatoista pyöreisiin ja suuriin koristeltuihin koristeisiin. Valitsemasi tyyli riippuu suurilta osin jo olemassa olevasta sisustuksesta sekä sisustuksen tyylisuuntauksesta. Me kaikki asumme eri tavalla, tarjolla olevia eri tyylejä ja kokoja on valtava määrä.

Kattorusettien vaihtoehtoiset käyttötavat

Usko tai älä, mutta kattorusettia ei aina tarvitse asentaa kattoon! Käy vilkaisemassa INNOITUSTA-kohdasta löytyviä kuvia, joissa rusetteja on kiinnitetty seiniin tai osaksi yhdistelmää paneelilistojen kanssa. Voit myös kiinnittää kattoon useita rusetteja eräänlaiseksi taideteokseksi.

Monesti asuntoja on modernisoitu vuosien varrella ja kattorusetit sekä muut koristeelliset ornamentit ja koristeet on otettu pois. Jos asuntoon haluaa tuoda hieman sen alkuperäistä tyyliä, voi asuinaluettaan hieman tutkailla. Suurella todennäköisyydellä monella henkilöllä samalla kadulla on edelleen paikallaan ajanjaksolle ominaisia alkuperäisiä yksityiskohtia, ainakin joissakin huoneissa. Tarkastele jäljellä olevien kattorusettien kokoja, muotoja ja tyylejä - näin saat hyvän käsityksen siitä, millaisen tyylin valitset omaan kotiisi.