Frigolit_bruksanvisning.jpg

Nykyajan materiaalit

tarjoavat meille monia mahdollisuuksia luoda vanhan ajan kauniita huoneita uudelleen. 1960-luvulla stukkokoristeita alettiin valmistaa polyuretaanista ja styroksista, jotka korvasivat kipsin nopeasti. Tämän suuri hyvä puoli on hinta, mutta myös se, että katto- ja seinälistojen asennus käy kätevästi edes joitakin kädentaitoja omaavalta henkilöltä.

Polyuretaani & styroksi (polystyreeni)

Polyuretaani on iskuja kestävä kova muovi, jolla on paksu ja sileä valkoinen pinta. Koristeellisten listojen yksityiskohdat nousevat esiin hienosti ja selkeästi. Maalaukseen voi käyttää kaikenlaisia maaleja. Voidaan käyttää ulkotiloissa.

  • Kestää UV-valoa
  • Muodostaa joustavan ja kovan pinnan
  • Voidaan käyttää ulkotiloissa
  • Palamaton materiaali

Styroksilistat eivät ole yhtä jykeviä, mutta toimivat aivan erinomaisesti. Pienemmät kattolistat ovat kovempaa styroksia ja niissä on hieno, tasainen pinta. Suuremmat styroksilistat eivät ole yhtä jykeviä ja niiden sahaamiseen on käytettävä hienohampaista sahaa ja varovaisuutta. Muista käyttää maalaamiseen vesipohjaista maalia. Listat eivät sovellus asennettavaksi matalille korkeuksille, vaan suosittelemme asentamaan ne kattoon tai hyvin korkealle seinälle.

Kun listoja, paneeleita tai muita vastaavia sijoitetaan ”kurkotuskorkeudelle”, on syytä käyttää ainoastaan polyuretaanista tehtyjä listoja, jotka ovat iskunkestäviä sekä helppo korjata, jos vahinko on käynyt. Maalattavissa kaikenlaisilla maaleilla. Polystyreeniä (styroksia) saa maalata vain vesipohjaisilla maaleilla, ei sovellu asennettavaksi matalille korkeuksille, suositellaan asennettavaksi kattoon tai hyvin korkealle seinälle. Mikäli sinulla on epäilyksiä materiaalin suhteen, voit ottaa yhteyttä ja tilata ilmaisia näytepaloja voidaksesi vertailla. Lähetämme näytteitä katto-, seinä- ja lattialistoista sisäkäyttöön. Tilaa kyseisen tuotteen kohdalta.